Yoga helpt je sportprestaties te verbeteren

‘Hoe kan yoga nou bijdragen aan het verbeteren van sportprestaties? Yoga is niks voor mij’. Dit is een van de meest voorkomende reacties die ik krijg als ik zeg dat ik yoga teacher ben. Als ik doorvraag blijkt dat men het nooit heeft geprobeerd of slechts één keer naar een lesje is geweest en het vooral zweverig vindt. Wat nou, als ik je zeg dat yoga voor iedereen is, niet zweverig en het juist helpt je sportprestaties te verbeteren?

Yoga versterkt, maakt je flexibeler en bewuster van je lichaam

Yoga is voor iedereen. Jong, oud, vol, slank, lenig, zo stijf als een plank. Jij bent namelijk precies daar waar jij hoort te zijn. En bij yoga kan je het niet fout doen en alle houding kunnen worden aangepast van beginner tot gevorderde.

En wat betreft het zweverige imago van yoga; yoga betekent unie. In het Nederlands gebruiken we vaak ‘verbinding tussen lichaam en geest’. Daar houdt het zweverige al op.

Yoga is niets meer dan bewegen op je ademhaling, je kan het zelf zo zweverig maken als je wilt. En laten we eerlijk zijn, ons lichaam is gemaakt om te bewegen en de ademhaling is essentieel. Adem halen is het eerste wat we doen als we worden geboren en als we stoppen met ademhalen gaan we dood.

Laten we daarom kijken wat yoga bij YogalifeByJerien voor jouw sportprestaties kan betekenen.

Voordelen yoga

De voordelen van yoga zijn eindeloos en de drie belangrijkste aspecten om te kunnen presteren in sport zijn: tegengaan van blessures, spierfunctie verbeteren en stress verlagen.

YogalifeByJerien biedt 3 verschillende vormen van yoga die jouw sportprestaties helpen verbeteren: Ashtanga, Vinyasa en Yin Yoga. Daarnaast bieden wij Yoga Nidra voor totale ontspanning.

We leven in een zeer drukke maatschappij, we staan altijd aan, moeten altijd bereikbaar zijn, reageren snel, kijken continu op onze smartphone en zijn bang iets te missen. We ervaren stress. En dan moeten we ook nog sporten om gezond te blijven, want sporten is gezond…Nog meer stress in het lichaam.

Daarom even wat voordelen op een rij:

  • Yoga maakt je flexibeler; wat helpt bij het voorkomen van blessures
  • Yoga versterkt je spieren; hierdoor verbeter jij je sportprestaties
  • Yoga verbetert je lichaamshouding; je krijgt meer balans, voorkomt spierspanning en verkleint de kans op blessures
  • Yogahoudingen versterken de botten
  • Yoga geeft ontspanning na inspanning; je bloeddruk daalt, je hartslag gaat omlaag
  • Yoga helpt de bloedcirculatie verbeteren door de verschillende houdingen die je aanneemt. Hierdoor wordt meer zuurstof door het lichaam gepompt
  • Door je ademhaling te controleren verbetert je longfunctie, conditie en zuurstofopname in het bloed
  • Yoga gecombineerd met de ademhaling zorgt voor meer rust in hoofd en lijf; je krijgt meer energie, hebt meer controle over je gedachten en gevoelens
  • Yoga verbetert je nachtrust
  • Yoga zorgt voor sneller herstel na sporten

Yoga toevoegen aan je trainingsschema

Wat houdt jou tegen om yoga aan je trainingsschema toe te voegen? De groep, ben je niet goed genoeg, ben je te stijf?

Ik help je graag in jouw zoektocht naar de juiste vorm van yoga.

Breng jouw sportprestaties naar een hoger niveau! Meld je vandaag nog aan voor een proefles of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en we bespreken voor jou de beste mogelijkheden. In een groep, privé, alles is mogelijk.

Het rooster vind je hier

Liever privé, maak ook hiervoor een eerste kennismakingsgesprek: Dat kan via het contactformulier of bel met 0628414640

Ik hoop je spoedig te mogen ont-moeten en je verder te helpen bij het verbeteren van jouw sportprestaties.

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!

Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels ©2022 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren