YogalifeByJerien

‘Your decisions today will define your tomorrow’ 

Voor wie?

Z

Iedereen die meer wil halen uit het leven met meer rust in hoofd en lijf. 

Z

Speciale lessen voor zwangeren, nieuwe mama’s, mantelzorgers. 

Z

Groepslessen, bedrijven, privélessen, teambilding, vrijgezellenfeest, babyshower, 10-weekse programma’s, workshops.

Z

Ik neem je graag mee op het yoga pad. 

Wat?

Je leert met behulp van yoga, meditatie, visualistatie, ademhalingsoefeningen en een positieve mindset, sterker in het leven te staan. 

Het is altijd goed om in jezelf te investeren. Jij bent het waard!

Je kunt kiezen uit verschillende vormen van yoga

Je leert tijd vrij maken voor jezelf, leert je te ontspannen en hoe je energieker door het leven gaat. 

Je leert (weer) van jezelf te houden, want dat is toch het aller belangrijkste in het leven. 

Ik ben niet zomaar een yogadocent. Ik heb zelf hard moeten werken om tot deze inzichten te komen en nu wil ik jou geven wat het mij heeft gebracht.

Ik wilde meer rust in mijn hoofd en minder pijn in mijn lijf, ik wilde mijn dromen waarmaken, ik wilde positiever in het leven staan. Ik ben weer in balans, geniet van het leven, heb meer energie dan ooit. En dat gun ik jou nu ook!

Mijn hele verhaal lees je hier

Jerien

Verschillende vormen van yoga

Ashtanga
Vaste serie houdingen.
De houdingen worden in een vaste volgorde uitgevoerd, iedere houding hou je 5 of 10 ademhalingen vast.
Vinyasa
De ‘dans’ onder de yoga. Een serie van dynamische houdingen en samenwerking met de ademhaling zorgt voor een bepaald effect in het lichaam. De Zonnegroet is bijvoorbeeld een Vinyasa houding.
Je begint de oefeningen rustig, waarna je opbouwt naar meer uitdagende oefeningen.
De Vinyasa flow is onderdeel van Ashtanga, maar houdt zich meer bezig met de ademhaling tijdens de verschillende asana’s (houdingen).
Vinyasa kent vele voordelen. Zo ontstaat er meer beweging in het lichaam, waardoor de flexibiliteit toeneemt en produceer je warmte in het lichaam. Je lichaam raakt beter doorbloed, waardoor je spieren en organen meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen en afvalstoffen sneller uit het lichaam worden afgevoerd. Tot slot ontwikkel je spierkracht en verbetert je ademhaling.
Yin Flow

Tijdens Yin Yoga / Yin Flow hou je de houdingen 3 tot 5 minuten vast. De houdingen zijn vooral gericht op het versoepelen en versterken van het bindweefsel en de gewrichten. Doordat je de houdingen langer vasthoudt, krijg je de kans om de grenzen van je lichaam te verkennen en te verleggen. Je leert je lichaam hierdoor beter kennen. De houdingen verbinden we met flows aan elkaar.

De hele les staat ook de ademhaling centraal. Onze ademhaling is ons grootste geschenk. Het is het eerste wat we doen als we worden geboren en het laatste wat we doen voordat we doodgaan.

En het is gek dat we daar niet bewuster bij stil staan. Tijdens de Yin Flow gaan we daarom bewust ademhalen. Je leert verschillende ademhalingstechnieken waardoor je steeds lager in je buik gaat ademen. Een goede ademhaling werkt stressverlagend, ontspannend en rustgevend.

Deeprelax Yoga Nidra
Yoga Nidra is een mix van: Ademhaling, ontspanning en bewustzijn. Soms gecombineerd met hypnose en visualisaties.
 ‘Tijdens een slaapsessie word je eerst heel rustig en stil. Vervolgens kom je in een fase waarin je je overheersende overtuigingen en angsten kunt loslaten en krijg je de kans om een diep verlangen te manifesteren om uiteindelijk te eindigen in de heerlijke zogenaamde ‘Deep Sleep State’ waarin je lichaam keer op keer terugkeert naar de meest pure staat en daarmee het zelfhelend vermogen activeert.’ (Bron: House of Deeprelax)
Yoga rondom de zwangerschap

Op dit moment zijn er geen groepen die ik begeleid tijdens de zwangerschap. Wil jij meer informatie over zwangerschapsyoga of 10 privélessen boeken? Neem dan contact met me op via dit formulier.

MAZO-yoga; speciaal voor mantelzorgers
Deze lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers. Als mantelzorgveteraan weet ik dat mantelzorg topsport is.  Ik bied je graag wat ondersteuning m.b.v. yoga. 
Voordelen van mazoyoga
 • Erkenning, ontmoeting met andere mantelzorgers, contacten onderhouden en eventueel buddy vorming 
 • Lijd je in stilte? Durf je geen hulp te vragen? Voel je je al snel te veel?
 • Door alle drukte heb je vaak veel aan je hoofd en raak je vergeetachtig.
 • Je hebt last van lichamelijke klachten, maar niet genoeg om hulp te vragen aan anderen.
 • Herken je dit?: Hoofdpijn, stijve rug, nek en schouders. Letterlijk stijf staan van de stress, knieën die niet willen buigen, concentratieproblemen, hoofdpijn en migraine aanvallen, sterk schommelende emoties, hoog opgetrokken schouders.
  Wat maakt MAZO yoga anders? 

  – Luchtige les, korte oefeningen, geen oefeningen of meditaties waarin je met je gedachten kunt afdrijven.
  – Oefeningen om de gewrichten soepel te maken, oefeningen om je op allerlei manieren je ruimte in te laten nemen, rek en strekoefeningen, maar ook meditaties die benadrukken dat jij er mag zijn.
  – Oefeningen om schuldgevoelens te verminderen en belangrijk veel humor!

 • De nadruk ligt op de positieve dingen die er zijn op dit moment.
 • Deze les is echt voor jou en niet voor je zorgtaak.  

Ik geef op verschillende locaties yogalessen

Bekijk via de link het rooster van de desbetreffende organisatie:

Fysiotherapie Spaarndam / Beat the Box
(ashtanga, Yin, Hatha en pilates)

Yogastudio Santpoort
(flow en Yin)

Yoga studio Kokos (foto hieronder)
200 uur hatha Vinyasa opleiding

Yoga in een besloten groep op locatie

 Een vriendschap te vieren?
Vrijgezellenfeest?
Teambuilding?

Wil je samen met vrienden/collega’s/familieleden, een bijzonder uur (of langer) yoga beleven? Er is van alles mogelijk.

 • Ontspannen met Yin Yoga
 • Kom helemaal tot rust met Yoga Nidra
 • Werken bij een stevige Vinyasa of Ashtanga?
 • Kennismaken met de basis van alle yoga; Hatha?
 • Mind-Walk eenmalig, 5-weekse of 10-weekse cursus
 • Mind-Walk voor bedrijven
 • Coaching voor bedrijven

Er is van alles mogelijk. Je kunt je wens kenbaar maken of overlaten aan mij.

Neem contact op via 06-28414640 of stuur een mail naar info@yogalifebyjerien.nl.  

Sinds juni 2020 volg ik Ashtanga lessen bij Jerien. De sfeer in de lessen is gemoedelijk.  Niets moet, alles is goed. Jerien leert je vooral luisteren naar je eigen lichaam. Van beginner tot gevorderde iedereen komt goed aanbod.

De lessen zijn best inspannend maar met de combinatie van de geleide meditatie aan het einde van de les ben ik altijd erg ontspannen na afloop en slaap ik vaak als een roos.

Een aantal keer heb ik de Yoga-Nidra lessen meegedaan. Ook heerlijk ontspannend!

Annelies

Sinds eind 2020 volg ik yogalessen bij Jerien. Haar manier van lesgeven vind ik heel prettig. 

Jerien is Enthousiast, betrokken, geloofwaardig, waardoor je net even en stapje meer zet. Ze heeft een goede balans tussen ons stretchen om net iets verder te gaan, maar is niet pusherig.

Ze geeft duidelijke uitleg en zorgt dat zowel de beginner als de meer gevorderde yogi mee kan (blijven) doen.

De sfeer in de lessen is heel fijn. Ook door de etherische oliën die Jerien bij de lessen inzet. Dit versterkt het effect van de lessen.

Ik ga elke week met plezier naar de les en kom op een ontspannen manier opgewekt weer thuis.

Anke

Vlak voor de zomervakantie van 2020 begonnen met het volgen van ashtanga lessen bij Jerien. Vanwege corona waren het buitenlessen. Heerlijk met mooi warm weer.
Na die zomer konden de lessen binnen plaatsvinden gelukkig. Een lekker geurtje, een glaasje water met munt of sinaasappel olie en verder hele fijne oefeningen. Intensief en best pittig, maar wat geeft het een energie! Jerien maakt dat de lessen ondanks de regelmaat in oefeningen toch elke les weer net wat anders is. Als afsluiting heerlijk ontspannen onder geleiding van een meditatie.
Nicky

Na een aantal proeflessen in 2020 in Driehuis ( buitenlessen i.v.m. Corona) ben ik gelijk fan geworden van de lessen van Jerien. Persoonlijk, open en vooral op maat voor een ieder. Ontspannend en heerlijk. Dat is best moeilijk met verschillende individuen met hun eigen temperamenten en mogelijkheden. Maar daar draait Jerien haar hand niet voor om.
Het is hard werken in de goed voorbereide les. Maar ik kijk na de les alweer uit naar de voor volgende.
Nicole

Ik volg sinds april 2022 yoga bij Jerien, naar aanleiding van een kaartje in de bus wat voor mij als een teken kwam. Een moment voor jezelf, bewust wording, voelen.

Jerien is een hele fijne vrouw, voelt vertrouwd. Daarbij heeft zij een fijne stem wat heel goed werkt tijdens meditaties.

De yoga is variërend, en de rust die ik ervaar is zoiets fijns.

Ik heb ook al een speciale sessie gehad van 2 uur lang. Dit was prachtig.
Ik ben ontzettend blij dat ik Jerien heb ontmoet en aan mezelf kan werken met hulp.

Danique van Waveren

Sinds ongeveer een jaar volg ik yogalessen bij Jerien, via Beat the Box Spaarndam. Ik ben hiermee gestart omdat ik vaak teveel in mijn hoofd zat, de connectie met mijn lijf een beetje kwijt was en mijn houding wilde verbeteren.
Ik probeer twee keer per week yoga te doen: hatha en yin. Na een aantal keer ervaarde ik al meer rust in mijn hoofd en minder stijfheid. Ook slaap ik beter en heb ik het gevoel dat mijn houding ook is verbeterd. Jerien coacht en corrigeert waar nodig, op een prettige manier en binnen mijn eigen grenzen/kunnen.
Fiona

Your decisions today

will define your tomorrow

Jerien Wessels ©2020-2024 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN | algemene voorwaarden

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren