0628414640

info@yogalifebyjerien.nl

Mediteren integreren in je dagelijks leven

En wat de voordelen zijn in het dagelijks leven voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Het integreren van meditatie in je dagelijks leven biedt vele voordelen. Het heeft zowel positieve effecten op je fysieke als mentale welzijn. Meditatie wordt vaak gebruikt als aanvullende techniek bij de behandeling van verschillende mentale gezondheidsproblemen zoals burn-out, depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en angstproblemen. Zo helpt meditatie onder andere stress te verminderen, verbetert de concentratie en focus, bevordert het emotionele stabiliteit, verhoogt het de kwaliteit van slaap en draagt het bij aan een algeheel gevoel van welzijn.

Stress verlagend
Meditatie levert een positieve bijdrage aan het verlagen van stres. Het helpt om je hoofd tot rust te brengen, het stressniveau in je lichaam te verlagen doordat de cortisolspiegel (stresshormoon) in je lichaam verlaagt en je de innerlijke rust bevordert. Daarnaast vergroot de veerkracht van je brein, hierdoor leer je beter omgaan met bepaalde situaties in je dagelijks leven. (1)

Verbeterde concentratie en focus
Doordat je tijdens het mediteren je geest traint om je aandacht in het nu te houden en voorbijkomende gedachten te negeren, te bedanken en los te laten, verbetert de concentratie en focus. Hierdoor ben je vaak productiever en werk je efficiënter. (2)

Emotionele stabiliteit
Door regelmatig te mediteren ontwikkel je een dieper begrip van je emoties. Je leert beter omgaan met angst, stress en andere negatieve gevoelens waar we vaak door overspoeld kunnen raken. Met behulp van meditatie kan je meer emotionele stabiliteit ontwikkelen en stelt het je instaat bewustzijn te ontwikkelen van je eigen emoties. (3)

Slaapkwaliteit verbeteren
Veel mensen ervaren slaapproblemen. Of het nu in- of doorslapen is of algehele slapeloosheid, meditatie kan helpen met het tot rust brengen van de geest. Hierdoor val je gemakkelijker in slaap en slaap je vaak dieper. De volgende ochtend wordt je uitgeruste wakker. (4)

Welzijn bevorderen
Met behulp van verschillende vormen van meditatie kan je een algeheel gevoel van welzijn bevorderen. Zo kan je tijdens een meditatie een gevoel van dankbaarheid bevorderen, cultiveren van positieve emoties, vergroten van zelfbewustzijn en compassie ontwikkelen voor jezelf en anderen.

Dit is nog maar een kleine greep uit alle voordelen die mediteren met zich meebrengt. Klik hier voor een overzicht van wel 101 voordelen van mediteren.

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!
Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels ©2023 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren