0628414640

info@yogalifebyjerien.nl

So Ham

Wanner je gaat mediteren of je gaat verdiepen in yoga, kom je al snel het mantra “So Ham” tegen. Een mantra is een woord of zin wat je herhaaldelijk hardop zegt, zingt of chant, of in je hoofd herhaalt bijvoorbeeld tijdens een meditatie.

So Ham” is een prachtige mantra met diepgaande betekenis. Het is een Sanskrietmantra die bestaat uit de twee woorden “So” en “Ham”, die respectievelijk “Dat” en “Ik ben” betekenen. Samen vertaalt het zich naar “Ik ben dat” of “Dat ben ik”. Mijn Yin Master uit India vertaalt het als “Ik ben die observeert”. Als in ik ben de observeerder van de ademhaling.

“So Ham” werkt op het ritme van de ademhaling en weerspiegelt een diep spiritueel inzicht. Door tijdens de meditatie het mantra “So Ham” te gebruiken kom je in verbinding met je natuurlijk ritme, met het ritme van je ademhaling, met het ritme van het universum en alles om je heen. Je wordt onderdeel van het grotere geheel. Het mantra herinnert je eraan dat je deel uitmaakt van het grotere geheel van het universum.

Het chanten of mediteren op het mantra “So Ham” kan helpen om je bewustzijn te verruimen en je te verbinden met je diepere zelf. Door steeds het mantra te herhalen, kan je je losmaken van de beperkingen van het ego en een dieper gevoel van eenheid ervaren.

Bovendien heeft het chanten van “So Ham” een kalmerend effect op de geest en het lichaam. Het helpt je om je te concentreren op het huidige moment en de gedachtestroom te verminderen. Dit kan leiden tot innerlijke vrede, helderheid en een dieper gevoel van verbondenheid. 

Het mantra “So Ham” is dus een uitnodiging om te erkennen en te omarmen wie we werkelijk zijn, en om ons bewust te worden van onze verbondenheid met alles om ons heen. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel en dat we onze unieke uitdrukking van het universele bewustzijn zijn.

Het is de moeite waard om deze mantra in je meditatie te integreren en te ervaren welke prachtige transformaties het kan brengen. Onthoud dat de ware schoonheid van het mantra “So Ham” ligt in de ervaring zelf, dus neem de tijd om jezelf open te stellen voor de diepere betekenis van deze mantra te ontdekken.

Hoe voer je het mantra uit?

  1. Kom rustig zitten in een houding die voor jou prettig is. Bijvoorbeeld op een stoel, meditatiekussen of meditatiebankje. Zorg ervoor dat je goed rechtop zit, zodat de ademhaling vrij kan bewegen.
  2. Sluit je ogen of concentreer je op een punt voor je op de grond. Adem rustig in en uit.
  3. In het begin is het fijn om het mantra hardop te herhalen, uiteindelijk is het de bedoeling dat je alleen luistert naar het ritme van je ademhaling. Je zegt het mantra dan dus niet meer hardop.
  4. “Soooo” is de klank van de inademing, “Hummmmm”de klank van de uitademing.

Probeer het zelf maar en laat me vooral weten hoe je het ervaart.

Wist je dat ik een gratis online programma heb waarin je leert mediteren. Video 6 is de So Ham meditatie.

Je kan het programma hieronder gratis aanvragen.

XO

Jerein

 

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!
Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels ©2023 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren