0628414640

info@yogalifebyjerien.nl

Ik zie mezelf nog in de spiegel kijken en me afvragen waar die leuke, gezellige en positieve vrouw is gebleven. Het is april 2019 en ik was op dat moment mantelzorger, werknemer, moeder, echtgenote, dochter en vriendin. Mezelf was ik even helemaal kwijt. Ik gaf les in het vmbo en had 2 examenklassen, reed als een taxichauffeur van hot naar her door heel Nederland (en inmiddels ook België) om de kinderen op tijd bij vriendjes, school en sport te krijgen. Ik zorgde voor het eten, het huishouden van mezelf en van een ander en de hond moest natuurlijk ook aandacht krijgen, dus daar ging ik mee naar cursussen. Ik luisterde naar ieders problemen en voelde me helemaal alleen op de wereld. Niemand zag hoe moe ik was en dat ik hulp nodig had. Niemand vroeg hoe het met mij ging, alleen met de anderen.

Tot ik die zomer moest beslissen over leven en dood. Ik had inmiddels gesprekken met de praktijk ondersteuner van de huisarts (POH) en wist dat dit niet langer kon. Ik had mijn baan in het vmbo opgezegd en ja gezegd tegen een baan in het mbo. De zomervakantie en de confrontatie met mezelf aangaan, kwam op het perfecte moment. Mijn dierbare overleed en het werd het keerpunt in mijn leven. Iemand zei ooit tegen mij dat ik dood zou gaan op mijn veertigste, maar ik ging niet dood, ik kwam juist opnieuw tot leven. Ik sloeg een nieuwe weg in en ben gelukkiger dan ooit.

Vanaf september 2019 zit mijn leven in een stroomversnelling. Ik kom steeds dezelfde signalen tegen, steeds in een andere vorm. Ik ben de juiste weg in geslagen. Dit is mijn moment, dit is de juiste beslissing. Ik ben gaan praten met mijn man en hij stimuleerde mij het te gaan doen. Ik ben gaan praten op mijn werk en heb mij aangemeld voor de Ashtanga Vinyasa yoga opleiding in Portugal. Door de hele Coronacrisis kon deze opleiding helaas niet doorgaan in april, maar ik ben de Yin yoga en yoga Nidra online gaan doen en  ga in oktober alsnog naar Portugal. Tevens ben ik in het grootste avontuur gedoken en ben ik begonnen aan mijn eigen online yogaprogramma.

Maar toen. Welk programma ga ik schrijven? Zitten mensen wel op mij te wachten? Er zijn toch anderen die veel beter zijn? En ga ik het allemaal wel redden? Hoe zit dat met geld? Waar haal ik de tijd en energie vandaan?

Op mijn 35e zei een orthopeed tegen mij dat we allemaal een pijngeheugen hebben. Ik ging opnieuw revalideren en vond de sportschool nog steeds verschrikkelijk. Want afgelopen jaar was niet de eerste keer dat ik diep zat. Op mijn 23e kwam ik thuis te zitten met een lijf dat niet meer wilde. Ik zat letterlijk en figuurlijk muurvast. Ik had overal pijn en kon mijn werk als verpleegkundige niet meer uitvoeren. Uiteindelijk werd de diagnose fibromyalgie gesteld. Ik ging revalideren, ging naar fysiotherapie, ergotherapie, psychologen en een vrouwen praatgroep. Maar niets hielp. Ik schoolde mezelf om tot docent en ging door met leven met pijn.

En zo rolde ik op mijn 37e een yogamat uit in mijn slaapkamer en begon aan mijn yoga-avontuur. En dat doe ik nog steeds! Yoga helpt mij iedere dag, ik heb veel minder pijn, luister beter naar mijn lichaam, ben sterker en leniger. Gaandeweg zag ik ook hier alleen maar tekens dat ik op de juiste weg ben. Ik geloof in mezelf, ben weer mijn positieve zelf en denk echt dat ik met mijn verhaal anderen kan helpen.

De orthopeed, praktijkondersteuner, het boek ‘patronen doorbreken’ hebben mij op het juiste pad gebracht. Toen er daarna ook een fantastische holistische masseuse bijkwam, die mij leerde voelen, was ik klaar voor de nieuwe stap.

Ik kon weer voelen, ontdekte oude patronen die ik had ontwikkeld als topsporter en begon deze te doorbreken. Ik ging confrontaties niet meer uit de weg, keek niet meer naar het verleden. Ik vier iedere ochtend mijn succes als ik wakker word en ben ’s avonds dankbaar voor wat ik heb bereikt. Ik heb iedere dag zin in de dag en sta eerder op om nog meer te bereiken. Iedere dag geeft mij energie en zelfs een mindere dag is een cadeautje. Ik ging mensen om hulp vragen, en ik kreeg van verschillende kanten hulp. Ging van dromen naar doen.

En nu maak ik de wereld een stukje mooier met mijn verhaal. Met mijn online programma, vol yoga, meditatie en visualisatie, tips voor een positiever leven, eetadviezen, e-books, aftekenlijsten, gevarieerde opdrachten, positieve instelling en kijk op de wereld. Ik geloof dat ik door alles wat ik heb meegemaakt, nog steeds rechtop sta, iedere dag vol energie leef en pijn mijn leven niet laat bepalen, ik anderen kan helpen.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren