Mijn verhaal

Welkom, fijn dat je er bent. Als werkende moeder heb je altijd veel ballen hoog te houden, hebben we allemaal onze rugzak gevuld met eerdere ervaringen en ondanks alle uitdagingen die we op ons pad tegenkomen, gaan we door. Ik hoop dat ik jou kan inspireren naar meer rust in jezelf en in je leven. 

Wie ben ik?

Ik zie mezelf nog in de spiegel kijken en me afvragen waar die leuke, gezellige, sportieve, energieke en positieve vrouw is gebleven. Het is april 2019 en ik ben op dat moment mantelzorger, werknemer, moeder, echtgenote, dochter en vriendin. Mezelf was ik even helemaal kwijt. Ik gaf les in het vmbo en had o.a. 2 examenklassen, reed als een taxichauffeur van hot naar her door heel Nederland (en inmiddels ook België) om de kinderen op tijd bij vriendjes, school en sport te krijgen. Ik zorgde voor het eten, het huishouden van mezelf en van een ander en de hond moest natuurlijk ook aandacht krijgen, dus daar ging ik mee naar cursussen. Ik luisterde naar ieders problemen en voelde me helemaal alleen op de wereld. Niemand zag hoe moe ik was en dat ik hulp nodig had. Niemand vroeg hoe het met mij ging, alleen met de anderen. Ik kreeg een flinke burn-out, maar bleef ondanks dat de huisarts zei dat ik het echt rustiger aan moest doen, stug doorgaan. Ik had inmiddels gesprekken met de praktijk ondersteuner van de huisarts (POH) en wist dat dit niet langer kon doorgaan. Maar hoe ik moest veranderen wist ik niet. Ik had wel mijn baan in het vmbo opgezegd en ja gezegd tegen een baan in het mbo, maar rust pakken lukte nog altijd niet. Ik had er echt geen tijd voor.

Vanaf september 2019 zit mijn leven in een stroomversnelling. Mijn dierbare overleed en het werd het keerpunt in mijn leven. Ik kwam steeds dezelfde signalen tegen, steeds in een andere vorm. Dit is mijn moment, dit is de juiste beslissing, ik ga het anders doen.

Ik ben gaan praten met mijn man en heb mij aangemeld voor de 200 uur YTTC Ashtanga Vinyasa opleiding in Portugal en begon een nieuw avontuur.

Tot eind juli 2020 de beerput over het misbruik in het turnen werd opengetrokken. Als pré-olympisch turnster werd ik o.a. getraind door Gerrit Beltman, de man die openlijk op televisie heeft toegegeven dat hij ons heeft mishandeld. Steeds meer ex-turnsters deden hun verhaal, er werd een onderzoek ingesteld, en werd gestart met een tuchtrechtelijk onderzoek…

7 jaar lang ben ik door verschillende trainers en juryleden dagelijks gekleineerd, heb ik te horen gekregen dat ik niks waard was, was nooit iets goed genoeg en leefde ik elke dag met angst.

Ik leerde mezelf klein te maken, onzichtbaar te zijn, niet te huilen of te klagen. Ik wist precies wanneer ik moest bewegen en wanneer ik stil moest staan. Als ik een compliment kreeg, ging dat ten kostte van iemand anders en vice versa. Iedere dag was daar die angst en de pijn in het nog zo jonge lichaam.

Waar ik al 30 jaar tegenaan liep, en door niemand werd geloofd, kwam in een klap op tafel. Het kwam hard aan, mijn wereld stond wederom op zijn kop en ondanks dat ik nu ineens wel werd ‘geloofd’, kwam er veel oud zeer boven. Ik kreeg al snel daarna de diagnose PTSS en startte met intensieve therapie waaronder emdr.

Op mijn 23e kwam ik al eens thuis te zitten met een lijf dat niet meer wilde. Ik zat letterlijk en figuurlijk muurvast. Ik had overal pijn en kon mijn werk als verpleegkundige niet meer uitvoeren. Uiteindelijk werd de diagnose fibromyalgie gesteld. Ik ging voor de eerste keer revalideren, ging naar fysiotherapie, ergotherapie, psychologen en een vrouwen praatgroep. Maar niets hielp. Ik schoolde mezelf om tot docent en ging door met leven met pijn, angst, negatief zelfbeeld en eetprobleem. 

Op mijn 35e zei een orthopeed tegen mij dat we allemaal een pijngeheugen hebben. Ik ging voor de 2e keer revalideren, maar vond de sportschool verschrikkelijk.

Op mijn 37e rolde ik na jaren weer eens mijn yogamat uit in mijn slaapkamer, zette YouTube aan en begon aan mijn yoga-avontuur. En dat doe ik nog steeds! Yoga zou mij niet helpen, zeiden de artsen en therapeuten, maar yoga helpt mij iedere dag! Ik heb veel minder pijn, luister beter naar mijn lichaam, ben sterker en leniger. Mijn yogamat is mijn veilige haven. 

In 2020 werd ik yogadocent en in 2021 kwamen Mind-Walk en Natuurcoaching op mijn pad. Daarin kwam alles wat ik die afgelopen 2 jaar had geleerd samen. Het was letterlijk de weg naar buiten die naar binnen ging. Alle losse puzzelstukjes leken in eens te passen. 

Door yoga en Mind-Walk kan ik weer voelen. Door therapie ontdekte ik oude patronen die ik had ontwikkeld als topsporter en begon deze te doorbreken. Ik ga confrontaties niet meer (of in ieder geval veel minder) uit de weg, kijk minder naar het verleden. Ik doe vrijwel iedere ochtend yoga, mediteer vrijwel dagelijks en ben ’s avonds dankbaar voor wat ik heb bereikt. Iedere dag geeft mij energie en een mindere dag is ook oké. Ik vraag steeds vaker mensen om hulp en ik krijg deze ook van verschillende kanten (vooral uit onverwachte hoek). Ik ging van dromen naar doen!

En nu maak ik de wereld een stukje mooier met mijn verhaal. Met mijn yogalessen, mind-walk trainingen en 1-op-1 coaching. Ik heb inmiddels verschillende online programma’s, vol yoga, meditaties en visualisaties, tips voor een positiever leven, eetadviezen, e-books, gevarieerde opdrachten. Ik leer nog elke dag meer vertrouwen te hebben in mezelf, grenzen te stellen en me minder aan te trekken van de mening van anderen. 

Ik geloof dat ik door alles wat ik heb meegemaakt, nog steeds rechtop sta, iedere dag vol energie leef (met de juiste verhouding van inspanning en ontspanning) en pijn mijn leven niet meer laat bepalen, ik anderen kan helpen. 

Ik heb geleerd dat ik nog steeds een enthousiaste, behulpzame, positieve, actieve, empathische, veerkrachtige en energieke vrouw ben, die geniet van de kleine dingen en grootste dromen heeft die uit mogen komen. Ik mag mijn licht laten schijnen, ik ben de moeite waard!

Het is dan ook mijn missie om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij en 10.000 moeders met stress- en burn-out klachten te begeleiden naar meer rust in hoofd en lijf, zodat zij weer kunnen genieten van het leven, zichzelf weer op waarde schatten, zichzelf weer op nummer 1 zetten, weer vol energie zijn en de regie terug hebben over hun leven. 

Dus onthoud: Als ik de rust in mijn leven heb kunnen vinden, dan kan jij dat ook. Je hebt misschien alleen even hulp nodig om te leren hoe je die rust kunt pakken. Je mag je dromen gaan onderzoeken, je diepste verlangens. En ik wil je daar graag bij helpen. Ik gun jou ook de rust terug in je hoofd en lijf. (zie mijn verschillende programma’s op de website). Ik wens jou ook de weg naar binnen, zodat je jezelf (opnieuw) leert vinden. 

“Ik kijk ernaar uit je te ont-moeten.”

Liefs,

Jerien 

Jerien Wessels ©2020-2022 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren