Yin yoga en de herfst

november 2022

Het is herfst! En dat is te merken. Terwijl ik deze blog tik, slaat de regen hard tegen mijn raam. Het is echt weer de tijd om naar binnen te keren en te reflecteren.

En dat is niet zo gek. 

In de herfst verschuift de energie van yang naar yin. De dagen worden weer korter en de nachten langer. De herfst is een prachtige tijd om weer naar binnen te gaan. Soms letterlijk, omdat je geen zin hebt in een nat pak, maar ik bedoel het naar binnen gaan bij jezelf. 

Deze herfstmaanden gebruik ik om plannen te maken en beslis ik wat ik moet doen om samen met mijn gezin door de koudere maanden van de winter heen te komen. Welke activiteiten passen niet meer? Wat voelt niet meer goed en mag ik loslaten? Daarbij bedenk ik ook wat ik dit jaar anderen nog kan bieden om de drukke decembermaand niet helemaal energetisch leeg te lopen. 

Loslaten, net als de bladeren van een boom. Door haar blad te laten vallen, laat ze los wat haar niet meer dient. De bladeren kosten te veel energie, energie dat ze beter kan gebruiken om zichzelf te beschermen. 

En zo werkt het ook bij ons mensen. 
Ga eens bij jezelf na wat jou niet meer dient, wat mag je loslaten? 

Ik ben enorme fan van Yin Yoga. Met Yin Yoga geef je jezelf namelijk de kans helemaal naar binnen te keren. 

Waar ik eerst dacht dat Yin Yoga niks voor mij was, want veel te langzaam en alleen maar stil liggen, weet ik inmiddels beter. 

Yin Yoga heeft mijn kijk op yoga, yin/yang en mannelijke/vrouwelijke energie doen veranderen. Juist in de Yin Yoga ont-moet ik mezelf, leer ik mijn lichaam beter kennen, ben ik flexibeler en vind ik nog meer rust op mijn mat. 

Veel mensen denken dat Yin Yoga makkelijk is. Ja, Yin Yoga is eenvoudig, iedereen kan het doen, maar het is zeker niet gemakkelijk. 

De uitdaging zit hem vooral in het langer vasthouden van de houdingen, het opzoeken van de stilte en rust in jezelf en de grens van 75-80% van je kunnen onderzoeken. Daar waar je ego alles snel, snel, snel wil, daag je jezelf uit door je monkey mind het zwijgen op te leggen en tijdens de houdingen leg je je spieren als het ware stil, je controleert je ademhaling en je komt dieper in je lichaam. Je traint je dieperliggende spieren, pezen, banden én gewrichten. 

Aan aantal voordelen van Yin Yoga op een rij:

  1. Ontspanning bevorderen in je lichaam;
  2. Mindful bewegen;
  3. Meer rust in hoofd en lijf;
  4. Flexibeler en leniger;
  5. Helpt bij stress- en burnoutklachten;
  6. Vertraagt het ouderdomsproces;
  7. Sneller herstel bij blessures;
  8. Overgangsklachten verminderen;
  9. Zorgt voor een betere nachtrust;
  10. Je krijgt meer inzicht in je lichaam (spanning en ontspanning).

Wil jij kennismaken met Yin Yoga en woon je in de buurt van Velserbroek/Haarlem, kom dan bij Boerderij Landzicht 3 proeflessen meedoen voor 25,= (maandagochtend 9.00-10.15 uur of donderdagavond 19.30-20.45 uur). 

Woon je niet in de buurt, zoek dan een yogastudio bij jou in de buurt, het is de moeite waard om het eens te proberen.  

Liever online? Dat kan ook, ik ben momenteel druk met een nieuw online programma voor Yin Yoga. Heb je daar interesse in, laat het me weten. Dan hou ik je hiervan op de hoogte. 

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

 

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!

Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels

info@yogalifebyjerien.nl

Jerien Wessels ©2022 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren