Wat is Mind-Walk?
– Mindwalk Haarlem e.o

februari 2022

 Wat is Mind-Walk?

 

 

Mind-Walk is OPMERKZAAM wandelen. Opmerkzaam tijdens wandelen, bewegen, zien, voelen, ruiken, horen, en proeven, in relatie tot de natuur, andere mensen en vooral in verbinding met jezelf. 

Mind-Walk cursus

‘Mind-Walk is meer dan alleen een cursus. Als je Mind-Walk integreert in je leven, kan je vele voordelen behalen. De voordelen voor de gezondheid, geestelijk en fysiek, zijn al lang bewezen van verschillende stromingen’, aldus founder Jacqueline Smeets. ‘Mind-Walk combineert deze op een eigen manier met verschillende materialen.

OPMERKZAAM

 1. Ongedwongen; zonder dwang, lekker casual, losjes, zonder je druk te maken over regels, je kan het niet fout doen, je bent vrij, in de natuur, en beweegt lekker spontaan.
 2. Positief; alles is goed, niks is gek, we gebruiken positieve gedachten en bekijken alles met een vleugje humor.
 3. Meditatief; tijdens de training leer je verschillende meditatieve wandeltechnieken gecombineerd met ademhalingsoefeningen die je gemakkelijk in je dagelijks leven kan toepassen.
 4. Ervaren; je leert je zintuigen bewust te gebruiken. Hierdoor ervaar je alles anders. Tijdens de cursus ga je met thema’s voor persoonlijke ontwikkeling je eigen pad bewandelen, dit noemen we ervaringsleren.
  Ik kan je het pad laten zien, maar je zal hem zelf moeten bewandelen.
  Je hoeft dus niet ervaren te zijn om mee te doen aan Mind-Walk. Mind-Walk is laagdrempelig, zowel voor gevorderde lopers als beginners en voor alle conditieniveaus.
 5. Relativeren wil zeggen dat je dingen in perspectief gaat zien door het af te zetten tegen iets groters zodat je dingen beter gaat begrijpen.
 6. Kracht; naast de meditatieve wandeltechnieken leer je verschillende krachtige Mind-Walk pose reeksen met onder andere invloeden uit yoga, dans, tai chi, vechtsporten en bootcamp.
 7. Zacht; naast de krachtige pose reeksen leer je verschillende oefeningen en technieken om zachter te bewegen en zachter te zijn voor jezelf. Heb je bijvoorbeeld last van stressklachten of een Burn-out, dan helpt Mind-Walk bij het terugdringen van je klachten. Het einddoel van de training is het vinden van innerlijke rust en ontspanning.
 8. Aandacht; hierbij gaat het vooral om je aandacht in het hier en nu te houden. Je krijgt verschillende handvatten om aandacht te hebben voor je lichaam, je ademhaling en je omgeving. Door de wandeltechnieken en ademhalingsoefeningen is er even geen ruimte in je hoofd voor piekergedachten of andere afleidingen, zodat je helemaal kan zijn in het moment. Je krijgt daarvoor focus en concentratieoefeningen.
 9. Accepteren; iets accepteren wil zeggen dat je iets kunt loslaten. Je hoeft dat gene niet te vergeten, maar je kan er mee (leren) leven.
  Accepteren kan ook betekenen dat je juist gevoelens en gedachten toelaat, dat ze er mogen zijn. Tijdens de Mind-Walk leer je daarom verschillende technieken die je hierbij gaan helpen.
 10. Mindful; bewust je aandacht geven aan dit moment. Onderweg ‘zijn’ en thuiskomen bij jezelf: Mindful wandelen en mindful bewegen.

Voor wie is de cursus?

Mind-Walk is laagdrempelig, zowel voor gevorderde lopers als beginners en voor alle conditieniveaus.

De cursus is een makkelijke stap voor iedereen die nog geen ervaring heeft met yoga of mindfulness. Heb jij al wel veel ervaring op dit gebied, dan kan het juist een uitdaging zijn je gedachten en gevoelens hierover los te laten. Daarom wil ik je uitdagen om steeds weer in de leerstand te gaan tijdens de training.

Ben je na het lezen van deze blog net zo enthousiast geworden over Mind-Walk als ik, of heb je nog vragen? Wil jij jezelf of met een groep vriendinnen opgeven voor een cursus? Ben je werkgever en wil je graag een Mind-Walk voor jouw collega’s of medewerkers?

Stuur een e-mail naar info@yogalifebyjerien.nl

 Ik kijk ernaar uit je te “ont-moeten”.

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

 

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!

 

Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels

info@yogalifebyjerien.nl

Jerien Wessels ©2022 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren