0628414640

info@yogalifebyjerien.nl

Verwachtingen en Realiteit van Meditatie –
Worden al je vragen beantwoord?

In onze zoektocht naar innerlijke rust komen we vaak uit bij mediteren. Je hebt vast wel eens gehoord dat meditatie wonderen kan verrichten voor je welzijn, maar wat de meesten van ons zelden horen, zijn de uitdagingen die bij meditatie horen. Meditatie is geen tovermiddel; het is eerder een reis die discipline en geduld vereist. Je raakt afgeleid, er komen voortdurend gedachten en emoties op, en dat kan soms frustrerend zijn. En dan is er nog het fysieke ongemak van lang stilzitten, met pijn in je benen, rug, nek en schouders tot gevolg.

Het lijkt zo simpel: even zitten op een kussentje, je ogen sluiten en stil zijn voor een paar minuten. Maar in werkelijkheid is meditatie integreren in je dagelijks leven een hele uitdaging. Het is precies daar, in die doorzettingskracht, dat de ware kracht van meditatie schuilt. Af en toe mediteren heeft vaak weinig effect. Pas wanneer je dit regelmatig en consistent doet, wordt het een essentieel onderdeel van je leven en begin je te begrijpen wat meditatie echt voor jou kan betekenen. Het leren mediteren is slechts de eerste stap; het vasthouden en volhouden is stap twee.

Laten we in dit vijfde deel over veelvoorkomende verwachtingen over meditatie en hoe deze zich verhouden tot de realiteit, onderzoeken of meditatie alle vragen die je hebt, kan beantwoorden.

Meditatie zal al mijn vragen beantwoorden

Helaas, meditatie is geen wensbron met antwoorden. Antwoorden op moeilijkere levensvragen komen op hun eigen tempo, wanneer je ervoor openstaat en op onverwachte momenten. Forceren werkt vaak averechts. Wanneer we te gefocust zijn op het afdwingen van antwoorden of inzichten, creëren we juist spanning en verwachtingen.

Meditatie opent de deur naar innerlijke stilte en reflectie. Het stelt ons in staat om los te komen van die constante stroom van gedachten en wanneer het hoofd rustiger en helderder is, kunnen inzichten en antwoorden op natuurlijke wijze naar boven komen. We kunnen het niet afdwingen.

Bij de natuurcoaching zeg ik altijd dat het antwoord al in je zit, je hebt alleen nog niet de tijd en rust gevonden om het juiste antwoord tot je te laten komen. En het is oké om vragen te hebben zonder directe antwoorden. Door ruimte te creëren voor stilte en jezelf open te stellen met geduld en vertrouwen, zal je uiteindelijk het antwoord horen vanuit je kern.

Alles samengevat gaat meditatie niet om lichamelijk stilzitten, maar om het ontwikkelen van innerlijke rust en bewustzijn. Of het nu gaat om gezondheid, pijnbeheersing, relaties, creativiteit of inzicht, door herhaling, geduld en een open mind kunnen we deze al duizenden jaren oude techniek integreren in ons leven. Zelfs degenen die dagelijks mediteren, ervaren uitdagingen bij het beoefenen ervan. Het is belangrijk om realistisch te blijven en lief te zijn voor jezelf als het een keer niet lukt. De reis is persoonlijk en heeft tijd nodig.

Laten we daarom samen de reis van meditatie aangaan en ontdek zelf de kracht van meditatie. Vind meer rust in je drukke leven met mijn 21-daagse ‘Leren Mediteren’ training!

Verlang je naar een leven met meer innerlijke rust en balans? Ben je een ambitieuze werkende moeder die alle ballen hoog moet houden, maar merkt dat het steeds lastiger wordt? Ervaar je stress- en burn-outklachten en zoek je een manier om je hoofd en lijf weer in harmonie te brengen? Of worstel je met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé? Dan is deze training speciaal voor jou ontworpen!

Je staat er niet alleen voor. Ik ben jouw Gids (Inner Kompas Gids, IKG), en ik neem je mee op een reis naar meer rust, focus en welzijn. Mijn eigen ervaring, gecombineerd met 500 uur yogateacher training, een Yoga Nidra opleiding en talloze meditatieprogramma’s, heeft me geleerd dat mediteren een levens veranderende kracht heeft. Maar ik begrijp ook de uitdagingen, want ook ik had ooit mijn twijfels en strubbelingen met meditatie.

De “Leren Mediteren’ training is een uitgestoken hand, een kans om te leren wat mediteren werkelijk is. Gedurende 21 dagen zullen we samen het volgende verkennen:

– Verschillende meditatievormen: Ontdek wat het beste bij jou past.

– De voordelen van meditatie: Leer hoe meditatie je welzijn en leven kan veranderen.

– Misvattingen aanpakken: Begrijp en overwin de barrières die je ervan weerhouden te mediteren.

– Jouw waarom achter meditatie: Ontdek jouw persoonlijke motivatie en intentie.

– Praktische integratie: Leer hoe je meditatie in je dagelijkse routine kunt inpassen.

Maar let op, dit is geen standaard onlinecursus. Dit is een reis die jouw leven kan veranderen. Via video’s, mails en gerichte vragen zul je stap voor stap begeleid worden. Wees gerust, je hoeft niet alles meteen te kunnen – dit is een reis van groei en ontwikkeling.

En het beste nieuws? Ik wil dat deze waardevolle ervaring voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Daarom bied ik jou nu de mogelijkheid om de eerste maand GRATIS deel te nemen aan deze 21-daagse training ter waarde van €24,95!

Waarom? Omdat ik geloof in het delen van kennis en het creëren van positieve veranderingen. Het is mijn missie om 10.000 vrouwen te begeleiden bij het herwinnen van rust, balans en de regie over hun leven. Ik wil dat jij jezelf weer op nummer één zet, vol energie door het leven gaat en weer volop kunt genieten.

Meld je aan voor deze unieke kans naar meer rust in je hoofd en je lijf. Samen bewandelen we het pad van meditatie, en jouw reis begint met de eerste stap. Ben je er klaar voor? Schrijf je in en ontdek de verbazingwekkende wereld van meditatie. Wees gewaarschuwd: deze reis kan je leven veranderen op manieren die je je nu nog niet kunt voorstellen.

Start jouw reis vandaag nog. Als je op zoek bent naar antwoorden, innerlijke rust en welzijn, sta open voor de reis en verwelkom de lessen die het te bieden heeft.

Met behulp van het online meditatie programma:

Leren Mediteren
integreren in je dagelijks leven

Kan jij nu zelf gaan werken aan meer rust in je hoofd en je lijf. 
Vraag hieronder het programma aan. Je ontvang meteen de inloggegevens en je kan starten aan jouw meditatie avontuur.

XO

Jerien

XO

Jerien

www.yogalifebyjerien.nl
info@yogalifebyjerien.nl

Deel deze pagina alsjeblieft, dank je wel!
Je kunt me vinden op:

Jerien Wessels ©2023 |Made with love| All Rights Reserved | PRIVACYVOORWAARDEN

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

app me of spreek iets in!
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren